2016/04/24

GREAT BARRIER REEF

Noniin nyt alkaa olla paria tuntia vaille East Coast takana päin. Ollaan muka jo kolme viikkoa reissattu, huhhuh! Puolivälikin alkaa pikkuhiljaa häämöttää.. Onneksi ollaan osattu melko hyvin elää hetkessä eikä vaan miettiä tulevia matkakohteita.

Meidän oikeastaan koko Australia-ajan kruunasi eilen Great Barrier Reef -retki, jota oltiin kumpikin odotettu kuin kuuta nousevaa! Retki keski noin 9 tuntia ja sen aikana saatiin snorklailla kahdessa eri paikassa ja olipa siellä mahdollisuus ekstrarahasta sukeltaakin. Taisinkin jo Instagramissa ja viesteillä hehkuttaa kuinka mahtava kokemus tuo oli. Ei paljon parempaa olis voinut tähän loppuun toivoa! Oli niin siistiä nähdä koralleja ja kymmeniä erilaisia värikkäitä kaloja (kirjotin tähän ensin että kaljoja...), tuntui kuin olisi yhtäkkiä hypännyt keskelle Avaraa luontoa! Mulla ei hirveästi oo kokemusta snorklailusta niin sähläsin ekalla pysähdyksellä välineiden kanssa, milloin oli vettä suussa ja lasit huurussa (pieni tarkentava kysymys olis ollut paikallaan snorkkeliin sylkemisessä, no onneksi myöhemmin kuolasin sitten asiantuntevasti laseihin enkä enää sinne putkeen..) ja näin edespäin. Toisella kerralla kaikki onnistuikin huomattavasti paremmin, tosin voi kyllä sanoa että edelleen oli kyllä suolaveden maku aika vahvasti suussa! Ei ois varmaan kymmenenkään sipsipussia pystynyt samaan. Tuntuu ettei sitä oikein voi edes sanoiksi pukea kuinka siistiä ja epätodellista oli nähdä se merenalainen maailma. Ainoa asia mikä jäi harmittamaan on ettei nähty yhtäkään kilpikonnaa..
East Coastista kokonaisuudessaan voisi sanoa, että se ylitti ainakin mun odotukset! Etukäteen mietin vähän, että tuleeko koko rannikko olemaan vaan samanlaista biitsiä toisen perään, mutta oikeastaan ihan jokainen kohde oli jollain tavalla erilainen. Oli isompaa kaupunkia, pienempää kaupunkia, bile-turisti-shoppailu-mestaa, selkeästi lomakohdetta ja rentoa surffi-jooga-luonnonlapsi-meininkiä. Bussilla tuli rannikkoa ylös matkustettua varmasti lähemmäs 3000 kilometriä, muutaman kerran Suomen päästä päähän siis. Bussimatkat meni yllättävän kivuttomasti, vaikka niihin kuului kolme kokonaista yöbussiakin, joista kaksi vielä peräkkäisinä öinä. Sini veteli sikeitä normaalien yöunien tapaan, mutta mulla ei millään meinannut uni tulla, tarvin vissiin sen makuuasennon. Sinikin pari kertaa kyseli, että mitä sitten tein ja ainakin kerran vastaus oli että 'ajattelin' :D  Kerrankin oli hyvää aikaa vaan kuunnella musiikkia, lukea kirjaa ja järjestellä omia ajatuksia tästä kaikesta! Löysin muuten Airlie Beachin markkinoilta (täällä niitä on ihan joka paikassa koko ajan, ihanaa!) Harry Potter ja salaisuuksien kammio -kirjan englanniksi, ja nyt mulla onkin jo kaks Potteria Australian markkinoilta ostettuna.

Nyt tosiaan on aika jättää Australia taakse, mutta voin sanoa, että nämä ei todellakaan ole hyvästit! Mulla on koko ajan vaan enemmän ja enemmän sellainen tunne, että haluan näyttää tämän kaiken myös mun läheisille. Sitten joku päivä kun mulla on hirveästi rahaa lennätän kaikki tänne ja pidän kunnon muistelma-Australia-kierroksen tyyliin 'tässä Elli Myllymäki ollessaan 20-vuotias ajoi autolla kuntosalille' ja 'tällä penkillä tässä kahvilassa hän joi chai lattea kookosmaidolla ystäviensä kanssa'. Australialla tulee kyllä aina olemaan paikka mun sydämessä ja tuun aina ajattelemaan tätä mun toisena kotina, siksihän tätä on niin monta kuukautta jo kutsuttukin. Nyt ei edes tajua mitä kaikkia asioita täältä tulee ikävä, mutta pahoin pelkään, että niitä tulee olemaan melko paljon.

See ya later Straya!!

Nyt kuitenkin kohti uusia seikkailuja ja Aasiaa, onpa jännittävää mennä kokonaan uuteen maanosaan! Kuuleman perusteella tuun varmaan rakastumaan siihenkin.

Seuraavat päivitykset tuleekin sitten Balilta!

♥Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti