2016/04/20

BRISBANE

Heippa taas! Meillä oli Brisbanessa tosi hyvä wifi (kerrankin...) niin oli mukava päivitellä. Alle viikon päästä tosiaan ollaan jo Balilla ja sittenpä ei tiedä milloin ja minkälaisen wifin päähän sitä pääsee.. Ihanaa kyllä tulla sitten aikanaan kotiin kun ei enää ole riippuvainen netin toimivuudesta!!Brisbane, Brisbane... Saavuttiin perille illalla pimeällä ja jo heti silloin jotenkin tuli hyvä fiilis tästä kaupungista, sellainen kotoisa. Tiedättekö sen tunteen, joka tulee, kun saapuu ulkomaille lomakohteeseen? Me puhutaan siitä koko ajan nimellä ulkomaafiilis, ja jotenkin se iski täällä, ehkä jo vähän heti kun saavuttiin takaisin Ausseihin Uudesta-Seelannista. Mä mietin etukäteen, että saakohan sitä fiilistä enää Australiassa, kun onhan tämä ihan koti jo eikä niinkään enää 'ulkomaa'. Vieläkään en oo ihan varma miten asia on Sydneyn kanssa, kun joskus sinne palaan takaisin, mutta ainakin täällä muualla Ausseissa on se fiilis nyt koettu. Kuitenkin Sydneyä ei mulle ole ilman au pair -aikaa, eikä au pair -aikaa ilman Sydneyä. Työt, arkielämä ja Sydney kuuluu niin tiukasti ainakin vielä mun mielessä yhteen, mutta saa nähdä muuttuuko tämä vuosien kuluessa. Ja onhan nää meidän paikatkin tähän asti olleet aikamoisia lomakohteita. Tuntuu muuten että ulkomaille aina tullaan pimeällä, ehkä sekin oli syynä tähän Brisbane-ulkomaafiilikseen, pimeys ja lämpö.


No mutta siis. Sunnuntaille oltiin suunniteltu sellaista sightseeing päivää, käveltäisiin ympäriinsä ja nähtäisiin niin paljon kuin valoisaa aikaa riittää ja jalat kestää. Jälkimmäisen aika tuli vähän ennen ensimmäistä, mutta aikalailla kahdeksan tuntia, 25 000 askelta ja noin 16 kilometriä me jaksettiin kuljeskella menemään! Aamulla mentiin ekaksi Hannankin (turistiopas-Hanna ;D) suosittelemaan GOMA (Gallery of Modern Art) -museoon, ja kierrettiin näyttely läpi. En oo ihan varma oonko taidegalleriaihmisiä vaikka itse tykkäänkin taiteilla kaikenlaista. Jotenkin mulla vaan aina tulee tosi sivistymätön olo tällaisissa paikoissa käydessä, ehkä muhun kolahtaa vähän enemmän sellaiset selkeämmät taideteokset.

Brisbanen tekobiitsi, jota en oikein vieläkään voi käsittää. Ennakkoon ajattelin Brisbanen olevan se the biitsikaupunki ja Sydneyn sitten jotain muuta, mutta asiahan olikin päinvastoin!


Turistikirjaimet oli laitettu jonkin tapahtuman takia aitojen sisään niin ei päästy ottamaan kunnon turismikuvia... Sinikin melkein suorastaan suivaantui tästä!!


Päivän aikana sattumalta törmättiin kolmiin eri markkinoihin ja muutenkin koko kaupunki oli niin eläväinen sinä päivänä! Jollain tavalla koettiin, että Brisbane oli viihtyisämpi kuin Sydney, tai ainakin siellä oli ihan eri vibat. Kierreltiin Botanic Gardenseilla, South Bankissa ja Kangaroo Pointilla ja hyödynnettiinpä vielä ilmaista City Hopper Ferryäkin. Käytiin myös pienellä shoppailukierroksella ja löydettiin muutama uusi vaatekappale kumpikin! Kun vihdoin päästiin takaisin hostellille oli kummankin jalat aivan kuolleet ja istuttiinkin sitten vaan alas, tehtiin ruokaa ja katsottiin rästiin jääneitä Temptation Islandeja (hui mitä juonenkäänteitä!!).

Meidän hostelli!


Maanantaipäivä päätettiin viettää Brisbanen Lone Pine Koala Sanctuaryssä. En yleensä enää oikein niin perusta eläintarhoista, tulee vaan paha mieli eläinten puolesta, mutta tänne halusin ehdottomasti päästä. Nimittäin kokonaisen 8 kuukauden aikana Australiassa en ollut nähnyt kuin yhden koalan vankeudessa 10 metrin etäisyydeltä, ja Brisbanessa Queenslandin osavaltiossa niitä on ihan lain mukaankin sallittua päästä pitämään sylissä, toisin kuin New South Walesissa. Muutenkin tämä 'eläintarha' kuulosti vähän erilaiselta tapaukselta, sillä siellä oli pääosin australialaisia eläimiä.

Tykkään muuten tosi paljon ottaa kuvia eläimistä ja oisin voinut kuvailla siellä vaikka koko päivän!!Päästiinkin näkemään koalien lisäksi Tasmanian Devilejä (jotka muuten syö saaliistaan luita myöten ihan kaiken), dingoja, kenguruita (joita oltiin jo nähty vapaudessa, niin ne ei tehnyt enää niin suurta vaikutusta), kilpikonnia, paimenkoirashow ja sen jälkeen lampaan keritseminen ja paljon muuta. Jälkimmäiset oli ihan tosi mielenkiintoista nähdä! Katsottiin myös pari muuta showta, joissa kaikissa kerrottiin myös keinoja auttaa esimerkiksi koalien ja opossumien selviämistä luonnossa.


Tasmanian Devil


Ja sitten tietysti maksettiin itsemme kipeäksi koalanpaijauskuvista, vaan olihan ne vallottavia otuksia ♥Ollaan muuten törmätty pelottavan paljon suomalaisiin tässä viimeaikoina... Eikä nähtävästi vieläkään oo opittu varomaan, sillä mukaan mahtuu myös yksi melkoisen nolo juttu, mutta siitä lisää sitten Noosa-postauksessa, sinne mentiin nimittäin Brisbanen jälkeen! Nyt saavuttiin just Hervey Bayhyn, josta tehdään huomenna Fraser Island -retki. Tähän liittyen meille kävi isoin vastoinkäyminen tähän mennessä, mutta loppu hyvin kaikki hyvin, siitäkin lisää varmaan sitten myöhemmin! Salaperäistä, salaperäistä... ;)

♥ Elli


2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terve Heini ja kiitos kommentistasi! Matka meni hyvin ja kuvat eivät voineet mennä pieleen kun maisematkin olivat niin mahtavia. Anteeksi että en ollut aiemmin vastannut, mutta oli uskomatonta nähdä 5 minuuttia sitten!! Toivottavasti kaikki on kuten ennenkin tai ehkä jopa paremmin ilman koulustressiä!! Terveisin Elli Liinu Helmiina Sini Johanna Henrika ja Ronja

      Poista