2015/12/02

CHRISTMASSY THOUGHTS

Eilen oli ensimmäinen päivä. Ensimmäinen joulukuuta. Tämä kuukausi tarkoittaa siis tietysti lunta ja pakkasta, pimeitä iltoja, kynttilöitä, pipareita, joulutorttuja, glögiä, kauneimpia joululauluja, jouluvaloja, omaa pientä joulukuusta mulle ja Helmille, pikkujouluja, joulukinkkuhaaveilua, tonttulakkeja, lahjojen ostoa, joulukalenteria...


Mutta. Eilen ei ollut pelkästään ensimmäinen joulukuuta, vaan Australian kesän virallinen ensimmäinen päivä. Ei ole paljon lunta tai pakkasta näkynyt ja illoistakin on tulossa koko ajan valoisampia. Yhden pahan piparin olen syönyt ja puolikkaan joululaulun kuunnellut. Erilainen joulukuu tulossa siis!

Olen niin jouluihminen kuin voi vain ihminen olla. Normaalisti alan laskemaan päiviä jouluun syyskuussa ja viimeistään marraskuussa on jo joulufiilis täysillä päällä. Tänä vuonna en oikeastaan ole edes yrittänyt päästä joulufiilikseen, onhan se aika vaikeaa kun ulkona paahtaa aurinko ja toppatakin sijasta vakkariasuste on bikinit. Tajusin myös yhtäkkiä, ettei mulla ole edes joulukalenteria! Loppujen lopuksi päädyinkin tekemään sen itse enkä itselleni vaan mun rakkaille pojille.......

Sain siis eilen idean pienestä joulumielenvirityskalenterista, jonka ensimmäinen 'luukku' on pieni, vajaan metrin korkuinen, joulukuusi ja kirje joulupukilta. Joka päivä pojat saavat kuuseen uuden koristeen ja viimeisenä päivänä loppuhuipennuksena pienet tähtivalot. Koska sain tämän idean eilen ja illalla väkersin 'luukkuja', saivat pojat tänään kahden ensimmäisen päivän luukut. Voi sitä hämmästyksen määrää kun ovella odotti joulukuusi ja kirje ihka oikealta joulupukilta Suomesta asti!
Tällaisilla pienillä jutuilla koitan saada itsellekin joulumieltä, ja eiköhän se sieltä pikkuhiljaa tule kun sunnuntaillekin on kivoja itsenäisyyspäivän suunnitelmia Sinin ja Hannan kanssa. Linnanjuhlat jää tältä vuodelta ainakin livenä välistä mutta aiotaan sen sijaan katsoa Joulutarina ja syödä suomalaisia herkkuja. Parin viikon päästä Etelän Ristin Seurakunta järjestää myös kauneimmat joululaulut täällä Sydneyssä, joten luultavasti sinne on mentävä!
Niinkuin host-äitikin totesi, mulla on koko loppuelämä aikaa nauttia suomalaisista jouluista lumen keskellä, joten otetaan nyt kaikki irti joulusta täällä! En malta odottaa oikeaa aussijoulua!

Ihanaa, ihanaa joulukuuta, make the most of it whereever you are!

♥ Elli

P.S. Täällä on muutamia taloja koristeltu Amerikan malliin lisäyksenä vielä pieni mauttomuustwisti.... Siinä vaiheessa kun pihamaalla on viisi erilaista välkkyvää elementtiä sanon minäkin sen olevan little too much! Voisinkin käydä jonakin iltana kuvailemassa niitä pimeän tultua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti