2015/12/15

DAY WITH ME

Oon pitkittänyt tän postauksen kirjottamista, kun oon muka odotellut normaalia päivää josta kirjoittaa. Tajusin sitten viime viikolla että ehkei mulla täällä olekaan 'normaaleja' päiviä, kaikki on jollain tavalla erilaisia. Se onkin yks tän työn hyvistä puolista!

Au pairin työstä sen verran, että vaikka se omalla tavallaan melko helppoa onkin, on sekin kuitenkin työtä. Joinakin päivinä tuntuu ihan ylitsepääsemättömän raskaalta olla lasten kanssa, mutta useimmiten päivät vilahtaa nopeasti! Työaikoja ei kannata liiaksi jäädä tuijottamaan: mullakin on kolmena päivänä viikosta oon töissä 7-18, ja kahtena muuten saman, mutta vapaalla koulupäivän ajan. Päivät on siis melko pitkiä, mutta harvalle työpaikalle voi nousta sängystä sinä kellonlyömänä, kun työpäivä alkaa ja hengailla ensimmäiset tunnit yökkäreissä. Saan myös itse suunnitella kaikki aktiviteetit, ja ne onkin helppo muokata sellaiseksi, että itselläkin on mukavaa. Esimerkiksi playdateilla ei edes huomaa olevansa töissä, kun parhaassa tapauksessa lapset leikkivät keskenään monta tuntia ja voi vaan höpötellä toisen au pairin kanssa!

No mutta sitten asiaan, tässäpä mun viime viikon perjantaipäivä!

6.45 Herätyskello soi. Aluksi heräsin puolituntia ennen töiden alkua, nyt vartti riittää. Luen yön aikana tulleet viestit ja selaan kaikki sosiaaliset mediat (Instagram, Snapchat, Facebook, Bloglovin)

7.00 Nousen ylös ja koitan olla keittiössä tasan aikoihin. Periaatteessa se ei ole niin viiden minuutin päälle, mutta tykkään olla ajoissa. Pojat on yleensä olleet hereillä jo jonkun aikaa. Dad on jo lähtenyt bussilla töihin ja mom lähtee jossain vaiheessa aamua. Vanhemman lapsen pitää ottaa yksi vastustuskykyä ja bakteerikantaa parantava lääke 15 minuuttia ennen syömistä, joten annan sen heti seitsemältä. Jos tiskikone on täynnä, tyhjennän sen.

7.15 Smoothien aika! Joka aamuun kuuluu vihersmoothie ( lehtikaalta, ananasta, banaania, chlorellaa, jotain toista vihreää jauhetta, kookosvettä ja jääpaloja). Ennen smoothieta annan W:lle loput 'lääkkeet'. Teen aamupalaa ja pakkaan lunchboxin W:lle. Aamupalaksi tänään cornflakeseja ja banaania!

8.00 Tänään oltiin nopeita aamupalan kanssa. Patistan W:tä pesemään kasvot ja hampaat, sekä vaihtamaan koulupuvun päälle. Tässä voi mennä hyvinkin puoli tuntia, mikä raastaa joka aamu mun hermoja. J tarvii vielä apua näissä, joten samalla auttelen häntä. Täksi päiväksi on luvattu 35 astetta, aurinkorasvan vuoro!8.35 Pakkaan lapset ja koulurepun autoon. Ajellaan koululle ja etsitään parkkipaikka mahdollisimman läheltä.

8.50 Koulu alkaa, ajellaan takaisin kotiin J:n kanssa.

9.00 Kotona taas, laitan pyykkikoneen pyörimään ja märät vaatteet narulle.

9.10 Pakkaan eväät ja uikkarit, pyyhkeet ja aurinkorasvan. J:llä on ollut vähän nuhaa, kerrankin muistan pakata myös nenäliinat!

9:30 Autossa taas. Ajellaan Dee Why beachille, koska siellä on hyvä lasten uima-allas ja iso leikkikenttä. Uiskennellaan altaassa puolisen tuntia ja sen jälkeen mennään leikkikentälle leikkimään ja syömään aikaista picniclounasta.

12.00 Ajellaan kotiin ja toivoisin että J nukahtaisi jo autossa. Tänään siivooja tulee 13 aikoihin, siksi ollaan aikataulusta vähän edellä lounaineen ja päiväunineen. Laitan J:n päiväunille, jonka aikana lueskelen itse kirjaa uima-altaalla ja syön vähän välipalaa.

13.00 Pakkaan W:n uimakoulurepun ja uudet eväät. Ollaan sovittu että tavataan Sini ja Sinin tyttö M Collaroyn playgroundilla, koska meidän pitää lähteä maanpakoon siivoojan tieltä.

J ja M on niin söpöjä yhdessä!


14.15 Ajellaan kodin kautta koululle hakemaan W, koska unohdin W:n vaihtovaatteet...

14.50 Koulu loppuu. Ajellaan uimakoululle, joka on samassa rakennuksessa mun salin kanssa.

15.30-16.00 W:n uimakoulu

16.30 Kotona taas! Normaalisti alkaisin laittamaan dinneriä, mutta tällä kertaa mom ja pojat ovat menossa sushitrainiin, koska dad on firman pikkujouluissa. Annan pojille välipalaa ja laitan pyykit narulle ja otan vanhat sisälle.

17.30 Mom tulee kotiin ja laittaudun nopeasti. Ennen kuutta ollaankin jo autossa, pojat ja mom nakkaavat minut bussipysäkille Manlyn joululaulutapahtumaan ja menevät itse syömään!

Tämmöinen työpäivä mulla perjantaina, ei valittamista! Ilta vietettiin Hannan ja Haleyn kanssa Manlyssä joulutapahtumassa.

Ihana vaaleanpunainen Manly beach perjantai-iltana.


Huomenna onkin viimeinen koulupäivä, jonka jälkeen alkaa 6 viikon school holidays! Tämähän tietää au pairien burn outia, kun kaikki lapset ovat joka päivä kotona... Onneksi välissä on myös meillä joululomaa!

♥ Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti