2015/11/19

3 MONTHS DOWN UNDER

Tällainen pikainen kuulumispäivitys vaan tähän väliin. Kolme kokonaista kuukautta elämää Australiassa takana. Neljäsosa vuodesta, ihan hullua! Mitään mullistavaa ei viime postauksen jälkeen ole tainnut tapahtua, arki rullaa normaalisti. Vihdoin tällä viikolla on saatu kunnon helteet tänne. Eilen näytti mittari 38 ja samanlaista on luvattu seuraavillekin päiville vaikkakin luonnollisesti viikonloppuna sataa vettä ja ukkostaa... Ykkösaktiviteetti lasten kanssa tällaisina päivinä on merenranta ja rockpoolit, joita täällä Northern Beacheseilla onneksi riittää!Viimeviikon maanantaina mulla oli vihdoin se toinen surffitunti ja voi miten rakastuinkaan lajiin vielä enemmän. Olosuhteet olivat paljon paremmat ja tekniikkakaan ei enää ollut niin hakusessa. Myös ryhmä oli pienempi ja opettaja rennompi, niin johan alkoi sujumaan! Pääsin pystyynkin lähes joka kerta, jee.
Viime lauantaina ajeltiin reilun tunnin verran sisämaahan päin poikien serkun 6-vuotissynttäreille (joista kerron lisää myöhemmin kun saan kaikki kuvat katsottua läpi). Aamulla ajomatkan aikana alkoi radiosta kuulua käsittämättömiä uutisia: terrori-iskuja Pariisissa. Ensimmäisenä tuli mieleen Katti siellä Pariisissa, onneksi sulla on kaikki hyvin ♥ Niin vaikea ymmärtää.. Kunnianosoituksia järjestettiin Pariisin uhreille ympäri maailmaa, niin myös täällä Sydneyssä. Oopperatalo valaistiin ranskanlipun värein sekä lauantai, sunnuntai, että maanantai-iltanakin. Käytiin Sinin kanssa ihailemassa sunnuntai-iltana normaalistikin vaikuttavaa Oopperataloa sini-valko-punaisena.

Samainen sunnuntaipäivä vietettiin aikalailla kokonaan cityssä. Ilma oli erittäin syksyinen, jotenkin tuntui hankalalta ajatella kesän olevan tulossa kun siellä istuttiin kahvilassa odottelemassa illan pimenemistä. Nyt on tietenkin tilanne ihan eri :D Pariisin tapahtumat näkyivät myös cityssä, sillä yhtäkkiä ruuhkaisella tiellä luultavasti autonrengas tai jokin vastaava pamahti, jonka seurauksena kaikki ympärillä olevat ihmiset hätkähtivät ja näyttivät todella hätääntyneiltä, mukaanlukien minä ja Sini.

Pray for the world ♥


Mulla on siis aina maanantaina ja tiistaina vapaa-aikaa poikien ollessa kouluissa, ja tänä maanantaina lähdettiin saksalaisen Alinan kanssa päiväretkelle Harbour Bridgen läheisyyteen. Tiistaina taas mentiin Sinin kanssa Collaroy Beachille muutamaksi tunniksi rentoutumaan, nämä on näitä au pair -elämän hyviä puolia..

Tulevalle viikonlopulle on jännittäviä suunnitelmia, saa nähdä missä muodossa ne lopulta toteutetaan, mutta jos asiat ei tästä muutu tai mutkistu on luvassa uusia kokemuksia ja pieni irtiotto kotoa!

P.S. Mitä tapahtuu kun eräänä sunnuntaina kolme hullua suomalaista päättää lähteä roadtripille toisella puolella Sydneyä sijaitsevaan IKEAan?♥ Isoisoiso koti-ikävä (IKEAt on nimittäin tismalleen samanlaisia myös tällä puolella maapalloa! Ikkunattomassa tilassa kokemus oli sanotaanko melko hämmentävä ja tunteikas)
♥ Suurempi lihapulla- ja ruskeakastikerakkaus kuin koskaan ennen
♥ Vauhtisokeus irtokarkkihyllyllä
♥ Yksi uusi ihana muisto Hannan ja Sinin kanssa
♥ Tuhat ja yksi kertaa kysymys WHY? hostperheiden puolelta (no okei onhan se vähän vaikeaa selittää miksi on niin kova hinku päästä RUOTSALAISEEN melkein 2 tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan huonekalukauppaan. Ja tulla takaisin ilman yhtäkään kunnon ostosta irttareita lukuunottamatta)

♥ Elli

2 kommenttia: