2015/10/06

HUNTER VALLEY

Heippa kaikki! Voi että kuinka ihania viimeisimmät päivät on olleet! Muutin tosiaan väliaikaisesti perjantaina tänne Sinille ja päästiin yhdessä viettämään pitkää viikonloppua, sillä Sini sai maanantain ja tiistain vapaaksi. Päivät on kuluneet pääasiassa eri rannoilla, sillä vihdoin tänne Sydneyynkin saapuivat kunnon helteet! Parhaimmillaan asteita on ollut 38, vähintään 30 joka päivä. Kulunut viikonloppu oli myös australialaisilla pidennetty, sillä maanantaina vietettiin public holidaytä. To do -listasta voi siis Sinin ja mun osalta ruksia yli Manly beach (mulla kyllä jo aiemmin muutamaan otteeseen...), North Curl Curl beach (mun tuleva lähiranta), Mona Vale beach, pari pienempää rantaa, Collaroy beach (Sinin lähiranta) ja vihdoin myös se paljon puhuttu Bondi beach!!

Sunnuntai-iltana tehtiin myös jotain sellaista, mitä ainakaan minusta ei olisi ihan heti uskonut... Katsottiin nimittäin kokonainen footy peli, eikä mikä tahansa eli vaan grand final! Pakko sanoa että oli muuten jännittävin peli, minkä olen ikinä nähnyt. Nyt tiedän myös että on olemassa rugby league (footy), rugby union, AFL (australialainen jalkapallo), soccer (normaali jalkapallo) ja amerikkalainen jalkapallo ja kaikkihan on siis eri pelejä....

Mutta sitten postauksen varsinaiseen aiheeseen, eli viime lauantain viinitilakierrokseen! Varattiin tosiaan noin 3 viikkoa sitten Sydney Amazing Toursin kautta tällainen yhden päivän kierros, johon löydettiin vielä ihan tosi reippaat alennuskupongit GroupOnista. Hintaa päivän reissulle jäi loppujen lopuksi noin 50 dollaria, johon sisältyi wine tastingit viidellä eri viinitilalla, lounas ja bussimatkat. Ei ollenkaan paha mun mielestä ja näin jälkeenpäin oli todellakin joka dollarin arvoinen reissu! 

Maisemat Sinin kotikadulta ♥

Jokaisella viinitilalla saatiin maistaa 5-8 eri viiniä, joten loppujen lopuksi viinejä tuli maisteltua yli 30 erilaista valkkareista punaviineihin ja kuohareihin. Matka jouduttiin aloittamaan klo 5.30am, koska bussikyyti lähti keskustasta, jonne täältä Collaroy Plateaulta on noin tunnin matka bussilla. Perillä Hunter Valleyssä oltiin noin 10 aikoihin.

KELMAN VINEYARD

Jokainen viinitila oli omanlaisensa, toisin kuin olin etukäteen ajatellut. Ensimmäisen viinitila oli todella pieni ja sympaattinen, mutta saanut todella hyvät arvostelut. Siellä meille esitteli viinejä ja viininmaistelua vanhempi rouva kahden avustajansa Steve & Steve kanssa. Tällä viinitilalla saimme yllätyksenä myös juustoa ja crackerseja, sekä pienen oliiviöljy tastingin. Loppujen lopuksi juuri tämä viinitila taisi nousta meidän kummankin lemppariksi!KEVIN SOBELS WINES

Viinitilat sijaitsivat melko lähekkäin toisiaan, ja lyhyen ajomatkan jälkeen saavuimme seuraavaan kohteeseen, jossa saimme myös lounaan. Kevin Sobels Winesin viininmaistelu ei ollut lainkaan niin viihtyisä kuin ensimmäisessä paikassa, sillä se sijaitsi sisätiloissa jonkinlaisessa hallissa. Viinitkään ei sitten maistuneet niin hyvältä kuin muissa paikoissa.. Täällä meillä oli kuitenkin paljon aikaa kuvailla kauniita maisemia ja viihtyisää ympäristöä (ja toisiamme :D). Lämpöasteitahan tuona päivänä oli reippaasti yli 30!

McGUIGAN WINES

Kolmas viinitila oli taas aivan erilainen! Viininmaistelutilaisuus oli tosi professional, saatiin mm. listat, joihin sai tehdä merkintöjä ja jotka sisälsivät myös viinien hinnat. Tämä paikka oli meidän toinen suosikki!

HUNTER VALLEY GARDENS VILLAGE

Neljännessä paikassa viinejä maisteltiin yhdessä suklaan kanssa. Tämä oli tosi mahtava kokemus, ei olis uskonut että suklaa vaikuttaa noin paljon asiaan! Pienessä kylässä oli myös mm. Cookie factory (josta ostettiin keksit), Chocolate factory, British Lollyshop ja ihana joulukauppa ♥DRAYTON'S FAMILY WINES

Viimeisessä paikassa oli ihanan rento tunnelma skottilaisen maistattajan kertoessa vitsejä ja väsymyksen alkaessa painaa kaikilla. Täällä saimme maistaa mm. valko- ja tummasuklaaviinejä! Viisi paikkaa oli kyllä ihan maksimi tällaiseen, neljäkin olisi saattanut riittää.
Takaisin Sydneyssä oltiin iltaseitsemän aikoihin, eli loppujen lopuksi päivästä tuli melko pitkä. Muilla bussimatkustajilla saattoi mennä hermo sekä meno- että paluumatkalla kaksi tuntia taukoamatta suomea puhuvaan kahteen matkalaiseen, heheh :D Lopputulemana suosittelen kyllä kaikille täälläpäin aikaa viettäville tällaista kierrosta!!

Mun muutto uuteen perheeseen aikaistuikin päivällä, eli huomenna saan taas pakata kimpsut ja kampsut ja vaihtaa osoitetta. Kauaa en kuitenkaan ehdi sielläkää rentoutua, sillä perjantaina on suuntana ison au pair -porukan kanssa Blue Mountains, josta tullaan takaisin vasta sunnuntaina!! Nyt vaan sormet ja varpaat ristissä että viikonlopulle sattuisi vaeltamiseen sopivat säät. Ihanaa viikkoa kaikille!

♥ Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti