2015/10/18

BLUE MOUNTAINS DAY II

Lauantai-iltana päätettiin osan tytöistä kanssa herätä aamulla katsomaan auringonnousua. Vähän ennen kuutta soi herätyskellot ja viisi unista tyttöä kiskoi sanaakaan sanomatta vaatteet päälle ja kameran kaulaan. Haluttiin nähdä auringonnousu nimenomaan Three Sisters -nähtävyyden luona, joten sinne piti kävellä noin 20 minuuttia. Loppujen lopuksi melkein juostiin tämä matka, kun meinasi näyttää siltä että myöhästytään vaikka oltiinkin meille kerrotussa aikataulussa. Tulipahan kunnon aamureippailu! Aamulla näköalapaikalla oli vain muutama muu ihminen meidän lisäksi. Kuvailtiin ja ihasteltiin siellä kymmenisen minuuttia ja lähdettiin takaisin hostellille nukkumaan pariksi tunniksi.

Three Sistersin takana on tarina Katoomban kolmesta prinsessasta, Gunnedoosta, Wimlahista ja Weemalasta. Yhtenä päivänä naapuriheimosta lähetettiin pahiksia sieppaamaan prinsessat, ja Katoomban varsinainen 'Clever Man' päätti sitten muuttaa tyttäret kiviksi suojellakseen heitä. Valitettavasti ukko meni ja kuoli taistelun tiimellyksessä eikä voinut palauttaa prinsessoja ennalleen. Siellä ne sitten vieläkin töröttävät, Three Sisters.
Herättiin uudelleen yhdeksän aikoihin ja kokkailtiin aamupala samalla kaavalla kuin lauantainakin. Osa porukasta halusi mennä vähän helpommalle reitille katsomaan erästä pienempää vesiputousta, jossa oli myös mahdollisuus uida. Me muut lähdettiin kiertämään Three Sistersin aluetta.


Näköalapaikalla oli huomattavasti enemmän ihmisiä kuin aamutuimaan, ja taisivat kyllä lähes kaikki olla aasialaisia. Erään aasialaisen sanoin "we Asians, we are everywhere!"

yksi gondoleista

Reitti alkoi kevyellä 900 portaalla alaspäin. Alkupätkä portaista näytti ihan todella pahalta ja pelottavalta mutta loppujen lopuksi oltiin kaikki sitä mieltä, että edellisen päivän portaat olivat paljon rankemmat! Alas päästyämme käveltiin sademetsän/metsän keskellä suhtkoht tasaista reittiä. Oltiin päätetty ottaa gondolin tapainen systeemi takaisin ylös ja näin myös tehtiin. Ehkä elämäni huonoiten käytetyt $16! Matka kesti noin 45 sekuntia ja samat näköalat näki ihan ilmaiseksikin. No, mutta päästiinpä ainakin ylös! Yhteensä koko tämä reissu kesti ehkä muutaman tunnin. Käytiin myös pikaisesti aboriginaalien kulttuurikeskuksessa, mutta aboriginaalien show'hun olisi pitänyt maksaa monta kymppiä, joten katseltiin vaan taidetta ja turistikrääsää. Hostellille palattuamme napattiin pakatut laukut ja odoteltiin toista porukkaa, kunnes sitten oli aika ottaa juna takaisin kohti cityä.

Ihana viikonloppu ja ihania uusia tuttavuuksia! Tämäkin reissu toteutettiin siis sillä tavalla, että Sinin kanssa laitettiin Sydney au pairs -facebookryhmään viestiä, ketkä olisivat halukkaita lähtemään tuona viikonloppuna mukaan. Oltiin ajateltu että saadaan kasaan ehkä noin 4 hengen porukka, mutta loppujen lopuksi meitä olikin sitten kahdeksan! Mietittiin ehkä aluksi vähän että mitähän tästä tulee noin isolla porukalla, mutta tosi kivasti saatiin kaikki toimimaan ja oltiin suurinpiirtein yksimielisiä kaikesta. Näitä lisää siis!

♥ ElliEi kommentteja:

Lähetä kommentti