2015/09/18

THIS AND THAT

Ajattelin kirjoitella vapaapäivän kunniaksi ihan vaan kuulumisia. Viime sunnuntaina tosiaan tehtiin 10 au pairin kanssa se noin 9 km mittainen Manly Spit Bridge Walk. Uhosin kovasti ottavani kameran mukaan ja niin teinkin, se vain pysyi suurimman osan ajasta repussa :D Oli ihana kerrankin keskittyä katselemaan omilla silmillä eikä linssin läpi! Välillä turhauttaa myös miten kuviin ei saa sitä oikeeta tunnelmaa tai maisema ei näytä miltään kuvissa.. Kuvituksena nyt kuitenkin ne muutamat otokset matkan varrelta!
Tunsin porukasta muutaman tytön jo ennestään, mutta noin puolet oli uusia tuttavuuksia. On ärsyttävää huomata, että huhut saksalaisista pitävät paikkaansa, nimittäin jo kaksi kertaa eri porukassa saksalaiset ovat lyöttäytyneet yhteen ja puhuneet koko ajan keskenään vain saksaa. Meitäkin oli tuolla kävelyllä kolme suomalaista, mutta tehtiin ihan tietoinen päätös puhua vain englantia sinä päivänä, vaikka puhuttaiskin vaan keskenään. Olihan se vähän hassua aluksi puhua suomalaisten kesken englantia, mutta eipähän ainakaan oltu epäkohteliaita ketään kohtaan!!


Tällä viikolla olen käynyt paljon salilla. Mulla on ollut jäsenyys nyt kohta 3 viikkoa FitnessFirst -nimiselle salille, joka vastaa ehkä eniten Suomen Hukkaa tai BeautyCenteriä, isommassa mittakaavassa vaan. Noita on kymmeniä pelkästään Sydneyn alueella! Melko kallishan se on, varsinkin kun muutin oman jäsenyyteni sellaiseksi, että voin käydä muuallakin kuin omalla Balgowlahin kotisalilla. Seuraavat 5 vuotta Suomeen palattuani elän kuitenkin opiskelijaelämää, jolloin varaa tämmöisiin ei tule olemaan, niin why not sitten täällä! Tykkään salista ihan tosi paljon, olen käynyt enimmäkseen ryhmätunneilla, mm. spinningissä, joogassa ja HIIT-pienryhmätunneilla. Oon niiiin innoissaan joogasta! Oon saanut niin paljon sitä kaivattua motivaatiota täällä lisää.

Salijäsenyyteen kuului myös 3 personaltrainertuntia. Ensimmäisellä tunnilla pt mainitsikin mulle toisesta au pairista, joka käy samalla salilla. Maanantaina sitten vaihdettiin tämän hollantilaisen au pairin kanssa pikaisesti tuntien välissä numerot ja keskiviikkona käytiin smoothieilla. Ehdottomasti yhdessä treenaamaan pian, aivan ihana uusi tuttavuus!

Ohikulkijamiestä vähän nauratti kun en saanut sanottua muille tytöille muutakun että "ANIMAL, there's an animal!!" Kuulemma tuon perusteella kyseessä olisi voinut olla vaikka koira...


Oon edennyt myös bucketlistin toteutuksessa. Bookattiin Sinin kanssa lokakuun alkuun meille Hunter Valleyn viinitilakierros ja huomenna varataan Blue Mountains -viikonloppu myös lokakuulle 5 tytön kanssa. Suunnitelmissa on mennä sinne itsenäisesti junalla ja yöpyä kaksi yötä backpackermajoituksessa (mehän ei mitään toureja tarvita :D). Oon ihan innoissaan tuosta majoitushommasta, niin siistiä kokea tuommoinenkin! Eikä varmasti jää viimeiseksi kerraksi, sen verran edullinen majoitusmuoto.

Kavereiden ja matkaseuran saaminen täällä on muuten ihan naurettavan helppoa. Facebookin ryhmään vaan ilmoitusta tyylillä 'anyone who wants to...' ja siinä se. Tosi outoa ja epäluonnollista ihmisiin tutustumistahan se on, ei ikinä Suomessa kävis mielessäkään :D Muutamasta tytöstä kyllä voi jo niin sanoa että ne on ihan oman tyyppisiä ihmisiä! Nyt tässä vaiheessa luulen että on parasta vaan nähdä mahdollisimman paljon erilaisia ihmisiä niin siitä semmonen oma porukka sitten toivottavasti alkaa muotoutua :-)

Kuva lainattu Hannan blogista, huomatkaa suomalaiset ja kandalaiset sporttisina :DHassua, että näin lyhyessä ajassa oppii itsestään täällä uusia asioita. Esimerkiksi nyt tuo matkustaminen. Saan niin paljon enemmän irti kaikesta kavereiden kanssa kuin yksin! Tarvin jonkun jolle osoitella ja jonka kanssa ihmetellä maisemia ja uusia asioita. Myös reissun odottaminen on niin paljon kivempaa kun voi jakaa sen jonkun kanssa! Oon tehnyt täällä paljon asioita myös yksin, esimerkiksi siellä Palm Beachilla olin itsekseni. Huomasinkin siellä, että kun ei ollut seuraa tuijotin kaikkea vaan linssin läpi. Ja onhan se helpompaa saada itsestäkin kuvia kun on matkaseura niitä ottamassa, eikä tarvi pyytää ketään satunnaista ihmistä (tulokset kun aina on niin vaivaannuttavia) :D

Kuitenkin nautin myös yksin olosta, tälläkin viikolla olin kahtena päivänä vapaa-ajalla muutaman tunnin Manly beachilla lukemassa kirjaa ja Suomen Cosmopolitania (kiitos äiti ja isi ♥). Täällä tosiaan oli alkuviikolla lähemmäs 30 astetta lämmintä, sain jo ensimmäiset rusketusrajatkin. Pitäisi vielä ostaa aurinkorasva. Naurattaa vähän kun paikalliset on niin kiihkeitä aurinkorasvan käyttäjiä kun itse tottunut siihen että Suomessa on melkein mahdotonta palaa. Katsotaan ketä naurattaa sitten kun tämän tytön nahka on kerran kärvähtänyt kunnolla!Sain tosiaan maanantaina ensimmäisen paketin tänne. Jotenkin epätodellista saada paketti jonka sisältö on oikeasti ollut Suomessa! En olisi ikinä kuvitellut että yhden paketin saaminen olisi niin tunteellista :D Lisää vaan samanlaisia tänne kiitos!

Tänäiltana lähdetään tsekkaamaan Manlyn yöelämä, pitäisi jo olla valmistautumassa lähtöön.. Sitä vesirajamekkoa ei kyllä edelleenkään mun päällä nähdä, Katsotaan pääsenkö housut jalassa edes baariin sisälle :D

Huomenna oon olut täällä tasan kuukauden, apua... Siitä lisää huomenna!

♥ Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti