2015/09/13

PALM BEACH

Host-äiti ja nuorempi tyttö olivat eilen aamulla lähdössä synttärijuhliin ja kysyivät jos haluaisin kyydin Palm Beachille ja takaisin. Palm Beach sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä täältä meiltä pohjoiseen päin. Siellä on kuvattu kuuluisaa (ilmeisesti, itse en ollut ikinä kuullutkaan tästä) australialaista tv-ohjelmaa Home and Away, joka kuvauksesta päätellen vastaa lähinnä Salkkareita (no doubt hyvä sarja siis). No pakkohan tämä oli päästä tsekkaamaan ja kun sääkin sattui kohdilleen istun sitten autossa klo 8:00 vapaa-aamuna.Perillä mulla oli vajaat pari tuntia aikaa ja olin ottanut kirjankin mukaan, että voin vaikka vaan istuskella ja lueskella jos käy aika pitkäksi. Olin kuullut että siellä on jonkunlainen näköalapaikka ja ajattelin että voisin käväistä mutkan siellä. Ei käynyt mielessä että sinne pitäisi ehkä kiivetä, kun kerran on näköalapaikka kyseessä. Meinasi tulla vähän kiire kun huomasin tämän tosiasian, mutta ehdin kuin ehdinkin kiivetä Barrenjoey Lighthouselle!

Lähdin ensin google mapsin ohjeiden mukaan kävelemään alla näkyvää "tietä", mutta kuvien ottamisen jälkeen totesin, ettei mun kengät (valkoiset converset) tai rohkeus oikein riitä tälle reitille. Ei sitä koskaan tiedä missä niihin hämähäkkeihin tai käärmeisiin törmää, parempi pelata varman päälle :D

Vaihtoehtoinen reitti kulki niemen toisella puolella rantaa pitkin ja lopussa oli puoli kilometriä portaita. Ilma oli ihan todella kuuma enkä tosiaankaan ollut pukeutunut tämmöiseen urheilusuoritukseen soveltuvasti mutta tehty mikä tehty ja oli kyllä kiipeämisen arvoiset maisemat!!


Tässä on tulos kun pyytää jotakin ottamaan kuvan,. En mä oikeasti tuolta näytä.


On muuten jotenkin hauska huomata, että täällä ihmiset edelleen elävät ihan talvessa/keväässä, kun rannoilla on vaan muutama ihminen. Suomessa näillä keleillä olisi Papinjärvet ja Nallikarit täpötäysiä. Ihanaa että kevät ja kesä on tulossa, illallakin tarkenee jo paremmin.


Tällä viikolla oon kunnostautunut uusiin ihmisiin tutustumisessa ja olenkin tavannut melkein kymmenen au pairia eri maista! Niin jännittävää ja siistiä :-) Tuli taas huomattua kuinka pieni maailma onkaan, kun viime sunnuntaina kävin kahvilla suomalaisen Hannan kanssa, joka on mun pikkuserkun ystävä (terkkuja Annille ♥).

Tänä viikonloppuna on ollut ihanan paljon kaikkea tekemistä, eilen oltiin suklaafestivaaleilla ja nyt ollaan lähdössä isolla aupairporukalla semmoiselle scenic walkille Manlysta Spit bridgelle, kamera lähtee ehdottomasti mukaan. Nyt on jo kiire, ihanaa sunnuntaita kaikille!!

♥ Elli


2 kommenttia:

 1. Moikka! Ihan mahtava blogi:) Oon itekki miettiny että lähen jonnekki päin au pairiksi mutten paikasta vielä sen kummemmin tiedä. Kiinnostaisi siis että, oletko lähteny jonkun järjestön kautta vai miten?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Voi kiitos!! :)

   Löysin perheen ihan omatoimisesti aupairworld-sivustolta (suosittelen!!). Tosiaan mun käsityksen mukaan muualle kuin jenkkeihin ei järjestö oo pakollinen niin jos et just sinne ole menossa niin kannattaa itse etsiä perhe eikä maksaa ylimäärästä kolmansille tahoille!! Hyvin pärjää itsekseenkin, ja muutenkin järjestötkin on yleensä huhujen mukaan ristiriitatilanteissa perheiden puolella niin siinäpä menee se ainoa mahdollinen hyötykin.. Rohkeasti vaan ja hyvissä ajoin teet profiilin tuonne aupairworldiin! :) tsemppiä ja kiitos kommentista :)

   Poista