2015/08/20

ALL GOOD IN MANLY

Hengissä ollaan! 30 tuntia matkustamista ei tuntunut missään parhaan mahdollisen matkaseuran Sinin kanssa. Helsinki-Singapore lennolla nukahdettiin heti ruuan jälkeen ja lopulta kun herättiin oli lennosta kulunut jo 9 tuntia! Tämä oli erittäin mieluisa yllätys, sillä yleensä en saa nukuttua juuri ollenkaan matkustaessa. Singaporessa jouduttiin hengailemaan noin 7 tuntia, mutta tämäkin aika meni ihan hujauksessa. Viimeinen lento lähti Singaporen aikaan illalla, ja saatiin aika hyvin kiinni aikaerosta kun nukuttiin taas melkein koko lennon ajan.
Sydneyn koneessa täytimme laput, joissa kyseltiin matkatavaroista (onko esim. alkoholia/lääkkeitä/aseita) ja ebolan takia maista joissa on käynyt viimeaikoina. Kentällä sitten jonotimme ensin passintarkastukseen ja sitten valmistauduimme jonottamaan tulliin. Siihen kuuluisaan Australian tulliin, jonka läpi hullut aasialaiset yrittävät viedä jos minkälaista ruokaa ja tavaraa. Siihen tulliin, josta joutuu yöksi putkaan jos kantaa mukanaan särkylääkettä, ja josta on kuvattu (ja kuvattiin myös silloin) kuuluisaa tv-ohjelmaa. Siihen tulliin, jonka läpi Sinin kanssa kävelimme 30 sekunnissa.

Oltiin laitettu lappuun raksi kohtaan "onko sinulla lääkkeitä/aseita/laitonta pornoa........". Ennen tullia meiltä kysyttiin mitä meillä näistä on mukanamme. Vastattuamme lääkkeitä (joihin olin hakenut englanninkielisiä todistuksia kissojen ja koirien kanssa) huomasimmekin yhtäkkiä seisovamme koko tullihässäkän toisella puolella. Ei yhtäkään kysymystä viisumista, matkan tarkoituksesta, pankkitileistä tai niistä lääkkeistä. No, parempi näin!

Ulkopuolella odottivatkin host-äitimme, jotka olivat sattumalta tutustuneet odotellessaan meitä. Kentältä ajelimme D:n (host-äiti) kanssa Sydneyn keskustan läpi hieman kiertotietä tulevaan kotiini, joka sijaitsee kauniissa Manlyssa. Kävin pikaisesti suihkussa ja kiersin talon, jonka jälkeen lähdimme hoitamaan pari asiaa, mm. ruokaostokset ja uuden sim-kortin puhelimeeni. Ostin myös ensimmäisen ikioman hiustenkuivaajan!!

Tämän jälkeen D pudotti minut takaisin talolle ja meni hakemaan tytöt päiväkodista ja koulusta. Sen jälkeen leikimme tyttöjen kanssa ja annoin heille "fairy doorit" (näistä ehdottomasti lisää myöhemmin) ja tuliaiset. Tytöt esittelivät minulle talon eläinasukkaat, elikkä 3 kanaa, 2 marsua, kissan, kalat ja undulaatit. Kaikilla on nimet, jopa kaloilla. Ei puhettakaan että muistaisin kaikkia saati osaisin niitä kirjoittaa. Kissan nimi on Fergie, joskus Pussy. Nimet tulevat Pussycat Dollseista. Se on söpö, vaikkakin vanhemmat väittävät sen olevan äkäinen. Uskoo ken tahtoo ja itkee sitten myöhemmin raapimajälkiä ;)
Äiti, kato mikä tiskiharjapuu!!


Menin nukkumaan lämmitettävään sänkyyni (??) ennen yhdeksää ja heräsin tänä aamuna seitsemän aikoihin (tuo lämmitettävä sänky olisi varmaan ihan kätevä, koska täällä on aivan tajuttoman kylmä sisällä, en vaan taida osata käyttää sitä oikein...). Tänään D näytti minulle niiiin kauniin tien lautalle, joka vie Sydneyn keskustaan, ja Manly Beachille. Tapasimme myös kaksi D:n ystävää, joista toinen on Ruotsista ja jonka tyttö tulee torstaisin jatkossa myös minulle hoitoon.
Nyt alan pikkuhiljaa valmistautumaan untenmaille, sillä aamulla on aikainen herätys A:n (host-isä) kanssa cityyn hoitamaan pankkiasioita!!

 ♥ Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti