2016/03/31

TRAVEL PLANS

Yksi työpäivä, kolme kokonaista päivää lähtöön!! Alotettiin meidän reissusuunnittelu vähän ennen joulua, ja siitä asti on pläänäilty pienempiä ja isompia juttuja melko säännöllisesti. Eniten aikaa vei lentojen sumpliminen ja jouduttiinkin tekemään vähän kompromisseja. Lopulta saatiin tosi hyvät ja edulliset lennot, jotka taidettiin kaikki varailla tammikuun aikana! Kuudesta lennosta maksettiin (kotilentoa SIN-OUL) lukuunottamatta n. $640 laukkuineen, eli n. 430€/hlö. Oon tosi innoissaan meidän jokaisesta kohteesta ja ne on kaikki jollain tavalla erilaisia! Reissusta koitan parhaani mukaan päivitellä blogia netistä ja ajasta riippuen, sen voin ainakin luvata että kamera kulkee visusti kaulassa!

46 päivää, 6 maata, täältä tullaan!

Jollain tavalla musta Uusi-Seelanti näyttää kuvien perusteella Huippuvuorilta, jossa olin pari vuotta sitten!


NEW ZEALAND 4.-11.4.

Lennetään Queenstowniin ensi maanantaina, ja yövytään ensimmäiset kolme yötä hostellissa. Näille päiville on suunniteltu Queenstowniin ja sen lähialueisiin tutustumista, jonka jälkeen haetaan vuokra-auto ja lähdetäään roadtrippailemaan pitkin eteläsaarta. Halutaan nähdä mahdollisimman paljon paikkoja, ja autolla ajaminen oli paras ratkaisu tähän! Tosiroadtriphengessä myös nukutaan autossa leirintäalueilla matkan varrella. Tälle reissulle saatiin siis mukaan meidän jenkkivahvistus (joka tosin aikoo muuttaa Suomeen jos Trumpista tulee presidentti) Haley, ystävien kesken Heili. Queenstownissa treffataan myös Uudessa-Seelannissa seikkaileva Hanna, ihana nähdä pitkästä aikaa ♥

Odotan Uudelta-Seelannilta upeita maisemia varsinkin, kun siellä ollaan syksyssä jo pidemmällä ja värit alkaa olla täydessä loistossa! Lämpötilat voi todennäköisesti olla mitä vaan 0 ja 20 asteen välillä lumisateesta auringonpaisteeseen. Turhat kamat jätetään Sydneyyn odottamaan ja lähdetään sallitulla 7 kilolla matkaan! Matkailu avartaa ;) (edit: tällä hetkellä oon puntaroinu mun tavaroita Thermomixillä ja näyttää siltä että rajoilla mennään... Kilon painava kamera asusteeksi kaulaan, pyyhe turbaaniksi päähän, 4 kerrosta vaatteita päälle ja turvatarkastukseen!)
EAST COAST OF AUSTRALIA 12.-24.4.

East Coast reissataan läpi melko minuuttiaikataululla (joka on siis oikeasti tehty paperille viininpunaisella stabilokynällä), mutta tämähän ei ole ongelma eikä mikään super-Sinille ja -Ellille. Ei siis sen puoleen että Seelantiinkaan rentoutumaan oltais lähdössä.. Matkataan Greyhound-nimisellä Hop On Hop Off -bussilla ja stoppeja matkanvarrella on Sydneyn ja Cairnsin välillä Byron Bay, Gold Coast, Brisbane, Noosa, Hervey Bay (josta risteily Fraser Islandille), Airlie Beach ja lopulta Cairns, josta tehdään Great Barrier Reef cruise.BALI 25.4.-4.5.

East Coastin jälkeen lennetään Cairnsista Balille, joka tulee jo ihan maantieteellisesti olemaan mukavaa vaihtelua Australialle. Oli nimittäin vähän hankaluuksia vaihtaa päänsisäinen mittasuhdetaulukko oikeaan kokoon tälle minisaarelle Australian jälkeen. Balilla ehditään seikkailemaan 10 päivää, ja tarkoituksena ois nähdä ainakin Seminyak, Ubud (en malta oottaa tätä joogakylää!!), Gili Islands ja Uluwatu. Kutan kaltaisista bilepaikoista pysytään kaukana, ne ei herätä kummankaan meidän mielenkiintoa. Balin reittiä ei olla niin tarkkaan vielä lyöty lukkoon, kuitenkin sen verran aikaa ja sen verran pienempi kohde kyseessä että katsotaan tilannetta todennäköisesti paikan päällä! Ekoiksi öiksi on kuitenkin varattu hostelli/hotelli, joka valittiin ihan vaan nimen perusteella. ZenRooms Nakula.KUALA LUMPUR 5.-8.5.

Kuala Lumpurissa viivytään neljä päivää, joiden aikana halutaan vierailla Cameron Highlandsien teeviljelmillä ja hindujen Batu-luolilla ja pari kaupunkipäivääkin taitaa tähän biitsikohteiden väliin mahtua.  Again, can't wait!! Kuala Lumpur taitaa olla yks halvimmista paikoista yöpyä hienoissa hotelleissa, joten tämä käytettiin hyväksi! Maksetaan neljästä yöstä yhteensä n. $150 aamupaloineen, eli n. 13€/yö/hlö. Yks asia mitä Kuala Lumpurilta odotetaan kumpikin Sinin kanssa innoissaan, on malesialainen ruoka.THAILAND 9.-16.5.

Lennetään Kuala Lumpurista Krabille ja myöhemmin Phuketista Singaporeen. Näiden lentojen väliin mahtuu n. kymmenen päivää, joita ei olla sen tarkemmin vielä suunniteltu. Todennäköisesti samalla meiningillä mennään kuin Balilla, eli katsellaan säiden mukaan ja kysellään paikallisilta! Ainoana rajoituksena on se, että lähdetään etenemään Krabilta ja Phuketiin pitäisi loppujen lopuksi päätyä. Must see listalla on mm. Koh Lanta ja Koh Phi Phi.

kaikki kuvat weheartit.com


SINGAPORE 17.-19.5.

Viimeinen etappi ennen Helsinkiä (!) ja Oulua (!!) on Singapore, josta meillä entisestään on kokemusta 7 tunnin lentokenttähengailun perusteella tulomatkalla. Singaporeen on varattu meidän reissun hienoin hotelli, josta maksettiin sitten vähän enemmän. Kaikki muut yöt nukutaankin joko $10-20/yö budjettimajoituksessa tai bussissa/autossa/lentokoneessa/lentokentällä. Ajateltiin, että ansaitaan luksuslopetus meidän kaikenkaikkiaan 9 kuukautta kestäneelle 'reissulle'!

Pitäkää peukut pystyssä meidän reissailuille, 50 päivän päästä nähdään!!

 ♥ Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti