2016/01/09

COOGEE TO BONDI

Kuva: Anni
VIHDOIN pääsin tekemään tämän paljon puhutun coastal walkin, joka siis kulkee Sydneyn Eastern Suburbsien rantojen kautta. Oikeastaan koko Sydneyn matkallahan tuossa rannikolla on kymmenittäin pienempiä ja isompia rantoja, joista nämä meidän kotirannat täällä Northern Beacheseillä on vaan osa.

Treffattiin jo aiemmin tällä viikolla Sinin kanssa Annia (blogi), meidän kaveria lukioajalta, joka on reissailemassa täällä Ausseissa ystävänsä kanssa. Sovittiin sitten Annin kanssa että säiden salliessa (terveisin takana kuusi päivää tauotonta sadetta), että tehdään tämä kuuluisa kaikkien What to do in Sydney -listojen kärkipaikoilla pyörivä walk. Me käveltiin noin 6km mittainen reitti Coogee beachilta  (veikkauksia miten lausutaan? Tästä kuulee hauskoja versioita :D) aina Bondi beachille, mun käsittääkseni reitin voi kävellä ainakin lyhyempänä ja kai pidempänäkin? Meidän reitin varrelle osui siis ainakin Coogee, Clovelly, Bronte, Gordon's Bay, Tamarama ja Bondi. Annin matka hostellilta treffauspaikkaan kesti noin 5min kun taas mun kahden bussin matka noin 2 tuntia. Aina se jaksaa naurattaa miten yhden kaupungin laidalta toiselle kulkemiseen saa kulumaan noin paljon aikaa!

Tästä piti tulla enemmänkin sellainen kuvat puhukoon puolestaan -tyyppinen postaus mutta taas innostuin jaarittelemaan... Nyt niitä kuvia siis!!


Paikallinen hautausmaa, näitä ei muuten täällä kovin usein näy.


Bondi Beach

Bondin kuuluisa Iceberg rockpool, tuonne on sisäänpääsymaksut ja kaikki..
Voi että rakastan merta, varsinkin täällä. Meri taisikin olla näiden kuvien pääteemana :D Tuolla Bondilla ollaan tyttöjen kanssa muutamaan otteeseen oltu biitsillä ja onhan se siistiä kun tunnistaa paikkoja 'lapsuuden' yhdestä lempparisarjasta, Bondi Rescuesta! Se on aina oma hommansa selviytyä toiselle puolelle kaupunkia, niin taitaa kuitenkin Manly ja Northern Beachesit viedä tällä hetkellä voiton tässä kilpailussa. Ne on Manlya lukuunottamatta myös huomattavasti rauhallisempia, niistä tietää nimittäin lähinnä paikalliset (joihin siis itseni näin melkein 5 kuukauden jälkeen jo katson kuuluvan, hehe).

Tämä ilta menee babysittingissä, tosin kaikki kolme poikaa on jo untenmailla, helppoa rahaa :D Huomenna suunnataan viettämään host äidin 40v synttäreitä koko päiväksi Palm Beachille vajaan kymmenen perhekunnan voimin! Tarkoitus olisi kajakoida (vai miten se nyt sanotaankaan) ja vihdoin päästä kokeilemaan myös SUPpausta! Perheen tuntien mukana on toki myös kaikki kalastusvehkeistä golfmailoihin että eiköhän siellä saa ajan ihan mukavasti kulumaan...

Mukavaa viikonloppua kaikille!

♥Elli

4 kommenttia:

 1. Meren tuoksussa olet sinäkin elänyt suurimman osan elämästäsi. Et niinkään ihan rannalla, eikä me mitään seiloreita tai fishermaneja olla oltu, mutta jos/kun jossakin vaiheessa asut sisämaassa niin huomaat, että järvet ja joet ei ole oikein mitään mereen verrattuna. Daddy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä <3 mutta puhu vaan omasta puolesta, kyllä mä melkonen fishermani oon aina ollu! ;D

   Poista
 2. Hei! Voisitko tehdä postauksen kaikista käytännönasioista ennen lähtöäsi Australiaan. Esimerkiksi etsitkö perheen itse vai menitkö järjestön kautta, paljonko rahaa täytyy olla että voi lähteä aupairiksi australiaan (lennot, vakuutukset, viisumi, raha jonka varasit mukaan kun lähdit? yms?) ja yleensäkin kaikesta mistä täytyy olla tietoinen tai mihin valmistautua jos aupairiksi haluaa :) kiitos jo etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti kommentista, vihdoin sain aikaiseksi viimeistellä sen postauksen tuolta luonnoksista!! Toivottavasti on jotakin hyötyä :)

   Poista