2016/06/06

KUALA LUMPUR, MALAYSIA

No se Kuala Lumpur... Kerroinki jo vähän alkutunnelmia meidän Malesian visiitille, niin Cheekin sanoin, jatketaan siitä mihin viimeks jäätiin!

Normaalistihan meidän päivät reissussa oli menneet lähinnä aamusta iltaan tukkaputkella painaessa ja majoituksia on käytetty lähinnä nukkumiseen. Nyt kuitenkin pakon edessä 'jouduttiin' ottamaan pikku breikki tähän kympin reissaajat -touhuun. Joka päivä saatiin kuitenkin jotakin nähtyä ja tehtyä, oli se sitten isompi kiertely tai vaan Uber-retki johonkin kohteeseen ja takaisin.

Hauskaa muuten kuinka paljon syyllisyyttä mekin aluksi tuosta suoranaisesta laiskottelusta podettiin, onhan se nyt suorastaan rikos ja vääryys maailmaa kohtaan nukkua pidempään kuin kahdeksaan, ehkä jopa kymmeneen, ja käydä päivälläkin hotellihuoneessa vähän pötköttelemässä! Ajatella! Ihan keskellä päivää! Hoksattiin sitten siinä jossain vaiheessa että hetkonen, näinhän ne 'normaalit' ihmiset täysissä ruumiin ja sielun voimissaan (mitä me ei siis oltu kumpaakaan) taitaa lomamatkojaan tehdä, nukkua pitkään ja vaikka päiväuniakin.

Batu Caves
Vietettiin Kuala Lumpurissa neljä kokonasta päivää, joiden aikana kaikesta huolimatta saatiin aikalailla kaikki must see -listaan päätyneet asiat nähtyä. Käytiin Jalan Alor street food -kadulla, Batu Caveseilla ja totta kai tsekkaamassa kuuluisat Petronasin kaksoistornit. Tehtiin pieni visiitti myös Lake Gardenseille ja siellä perhostaloon. Käytiin myös kiertelemässä Bukit Bintangin shoppailualueella, vierailtiin Malesian kansallismuseossa (super mielenkiintoinen!!), Chinatownissa ja Central Marketseilla.
Petronasin tornit oli tottakai ihan mahtava näky niin päivänvalossa, iltahämärässä kuin pilkkopimeässäkin. Batu Caves oli myös hieno kokemus, aivan kuin kaikki uskonnolliset nähtävyydet mitä reissun aikana nähtiin. Chinatown ja keskustan marketit eivät myöskään taaskaan pettäneet. Jos johonkin niin Chinatowneihin voi aina luottaa!
Uskonnosta puheenollen, suurin uskontoryhmä Malesiassa on islam, mikä näkyi jonkin verran myös katukuvassa. Haluttiin nähdä Kuala Lumpurin kansallismoskeija, ja meidän onneksi (tai epäonneksi) saavuttiin paikalle juuri rukouskutsun aikaan. Oli aika epätodellinen/pelottava/epäkunnioittava/siisti fiilis, kun yhtäkkiä kaikki ihmiset sun ympärillä lähtee vaeltamaan samaan suuntaan kuin jossain hypnoosissa. Aika nopeasti luikittiinkin siitä sitten sivummalle seurailemaan ihmisvilinää. Jännä juttu muuten, tuolla varsinkin ja muissakin muslimimaissa mietin tosi paljon sitä olinko tarpeeksi kunnioittava paikallista uskontoa kohtaan ja eihän kukaan nyt loukkaannu kun mulla on aika epäpeittävät farkkusortsit ja t-paita päällä. Tottahan muslimien pukeutumissäännöt on tiukemmat ja no, edes olemassa, toisin kuin meillä luterilaisilla, mutta ei kai Suomessakaan kukaan koko aikaa murehdi paikallisen uskonnon kunnioittamista? Ehkä se islamin erilaisuus ja viimeaikaiset kansainväliset tapahtumat on iskostuneet munkin mieleen niin paljon, että jo rukouskutsun kuulemineen saa ihokarvat pystyyn ja aiheuttaa pelonsekaisen kunnioitusrefleksin. Eikä sitä nyt ketään tietenkään halua loukata niinkin pienellä asialla, kuin pukeutumisella, johon kuitenkin voi itse vaikuttaa. Erilaisiin temppeleihin ja moskeijoihin puettiinkin meidän 'rantarätit' jalkojen peitoksi ja monissa paikoissa se olikin ihan sääntönä näin tehdä.

Kaikesta riippumatta ja siitä johtuen meillä oli tosi hauskaa Kuala Lumpurissa! Vaikka visiittin mahtuikin ennätysmäärä lääkärikäyntejä ja nukkumista, saatiin nähtyä ja tehtyä myös aika paljon. Kaksi asiaa jotka jäi enemmän tai vähemmän harmittamaan on teeviljelmävierailun jääminen väliin ja se, ettei vatsavaivojen takia oikein päästy nauttimaan malesialaisesta ruuasta.


Seuraavan kerran seikkaillaankin Thaimaassa!

♥ Elli


2 kommenttia:

  1. Moi! Oon nyt selannu sun koko blogin koska haaveena lähteä Australiaan. Mietin vaan, että miten hoidit ton koulun siirtämisen vuodella eteenpäin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, huomasin tämän vasta nyt! Mun huonoksi onneksi muutos lykkäämistä koskien tuli voimaan juuri tuona vuonna kun lähdin, niin jouduin ilmottautumaan läsnäolevaksi ja en vaan suorittanut opintoja. Toisin sanoen menetin yhden opiskeluvuoden, ja virallisesti olen aloittanut jo tuolloin. Kun sitten oikeasti aloitin hoidin vaan asiat siten, että sain kaikki ensimmäisen vuoden infomateriaalit uudelleen 😊

      Poista